EK Vrouwenvoetbal: Huldiging Oranje Leeuwinnen live op televisie

De huldiging in Utrecht van het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal na het behalen van het Europees Kampioenschap wordt vanavond live uitgezonden op televisie. De NOS en de regionale omroep RTV Utrecht zenden het evenement live uit.

Europees Kampioen

De Nederlandse voetbalvrouwen wonnen zondagavond de finale van het Europees Kampioenschap door met 4-2 te winnen van Denemarken. De dames worden vanavond
al gehuldigd en dat zal gebeuren in Utrecht. Utrecht was ook één van de speelsteden tijdens het EK Vrouwenvoetbal.

Boot

Vanavond rond 19.00 uur stapt het Nederlands elftal bij de Sterrenwacht op een boot die over de Stadsbuitengracht naar het Lepelenburg vaart. Daar maken de Europese kampioenen op het podium hun opwachting voor het Oranjepubliek. Er is ruimte voor meer dan 10.000 fans om deze gebeurtenis bij te wonen.

NPO 1

De huldiging wordt door de NOS rechtstreeks uitgezonden op NPO 1. De uitzending begint rond 18.50 uur en duurt tot ongeveer 19.55 uur. De NOS is er de gehele huldiging live bij: Gert van ’t Hof is ter plekke voor de presentatie van de uitzending, terwijl Rivkah op het Veld op de boot en op het podium praat met de speelsters en andere betrokkenen. Het NOS Sportjournaal vervalt vanavond. NPO 1 is in Nederland
ook live te bekijken via Internet. In het buitenland is de huldiging bij de NOS te volgen via Youtube.

RTV Utrecht

Ook de regionale omroep voor Utrecht, RTV Utrecht, zendt de huldiging live uit. “Op TV, radio, website, app en Facebook zetten we de Oranje Leeuwinnen in het zonnetje.”, aldus de regionale omroep. De uitzending van RTV Utrecht begint rond 19.00 uur. De televisiezender is via diverse digitale televisiepakketten te zien en ook online te zien.

Video:

Sociale media:

Tags voor dit artikel