Sparta Stadion - Het Kasteel

EK Vrouwenvoetbal live te volgen op televisie, radio en Internet

Tot en met zondag 6 augustus vindt in Nederland het EK Vrouwenvoetbal plaats. Het evenement is live te volgen op radio, televisie en Internet.

Gastheer

Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het EK voetbal voor vrouwen, met zestien deelnemende landen het grootste Europees kampioenschap tot nu toe. De speelsteden van het EK zijn Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Duitsland is titelhouder, terwijl de vrouwen van Oostenrijk, België, Schotland en Zwitserland hun debuut maken op een eindtoernooi.

Eurosport

Eurosport zendt vrijwel alle 31 wedstrijden, inclusief de duels van de Oranjeleeuwinnen, live uit via Eurosport 1 én via de Eurosport Player. “Niet eerder waren alle duels van een Europese eindronde vrouwenvoetbal in Nederland rechtstreeks via de televisie te volgen.”, aldus de sportzender in een persbericht.

Namens Eurosport doen de vaste voetbalcommentatoren Herman Hobert, Ragnar Niemeijer, Robbert Reijmerink en Carlo Wilmots afwisselend verslag bij de beelden. Wedstrijden die niet op Eurosport 1 te zien zijn worden wel uitgezonden via Eurosport 2 en de Eurosport Player.

Camera’s

De wedstrijden worden door de sportzender met een recordaantal camera’s in beeld gebracht. In de eerste fase van het toernooi worden de verrichtingen in de zeven verschillende stadions door twaalf camera’s gevolgd, vanaf de halve finales staan er zelfs veertien opgesteld. Eurosport is door de UEFA aangesteld als host-broadcaster.

NOS

28 wedstrijden van het EK zijn ook te volgen bij de NOS. De digitale themazender NPO Sport zendt 28 wedstrijden van het EK vrouwenvoetbal uit. Voor de laatste groepsduels die tegelijkertijd worden gespeeld, kan men voor het rechtstreeks verslag van de tweede wedstrijd terecht op NOS.nl. Op NPO 1 zijn de duels van gastland Nederland en de kwartfinales, halve finales en finale rechtstreeks te zien. De wedstrijden zijn ook te volgen via de app van de NOS op smartphone en tablet.

NPO Radio 1

Ook de nieuwszender NPO Radio 1 besteedt de komende weken veel aandacht aan het EK Vrouwenvoetbal. In Langs de Lijn (NOS) horen luisteraars volledige duels en delen van de knock-outfase van Oranje.

Nederland-Noorwegen

De eerste wedstrijd van het EK wordt vanavond, zondag 16 juli, om 18.00 uur gespeeld Stadion Galgenwaard te Utrecht en gaat tussen de Oranje Leeuwinnen en Noorwegen. Om 20.45 uur staat de wedstrijd tussen Denemarken en België op het programma.