Veel aandacht voor EK Vrouwenvoetbal op NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 en nporadio1.nl is vanaf vandaag veel aandacht voor het EK vrouwenvoetbal, dat van 16 juli tot en met 6 augustus in Nederland plaatsvindt.

Nederland

Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het EK voetbal voor vrouwen, met zestien deelnemende landen het grootste Europees kampioenschap tot nu toe. De speelsteden van het EK zijn Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Duitsland is titelhouder, terwijl de vrouwen van Oostenrijk, België, Schotland en Zwitserland hun debuut maken op een eindtoernooi. NPO Radio 1 besteedt uitgebreid aandacht aan dit evenement.

Beste vrouwelijke voetbalcommentator van Nederland

Naast een dagelijks EK-journaal gaat NPO Radio 1, onder leiding van voetbalcommentator en juryvoorzitter Evert ten Napel, op zoek naar de beste vrouwelijke voetbalcommentator van Nederland. De publieke nieuwszender roept vrouwen van alle leeftijden op om hun commentaar in te spreken en online in te sturen.

Online

Op de website van de radiozender leggen bekende Nederlanders en oud-voetballers zoals Daphne Koster, Leonne Stentler en Viggo Waas uit waar een goede commentator aan moet voldoen. Vrouwelijke deelnemers van alle leeftijden voorzien de legendarische snoekduik van Robin van Persie uit 2014 van commentaar. Door dit commentaar online in te sturen, maken deelnemers kans op eeuwige roem en twee kaarten voor de finale van het EK op 6 augustus in Enschede.

Van reportages, live verslagen tot het laatste nieuws vanuit het Oranje-kamp: tijdens de poulefase praat het NPO Radio 1-programma De Ochtend luisteraars elke werkdag bij met het EK-journaal.

Langs de Lijn

In Langs de Lijn (NOS) horen luisteraars volledige duels en delen van de knock-outfase van Oranje. NPO Radio 1 is in heel Nederland te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. Meer informatie op de website van de radiozender.

Sociale media: