Elektronische tv-gids Guide Plus+ stopt ermee

De elektronische programma gids (EPG) Guide Plus+ stopt eind dit jaar haar dienstverlening. Eigenaar TiVo heeft besloten de stekker eruit te halen. Vooral de wat oudere harddiskrecorders maken nog gebruik van de diensten van Guide Plus+ voor het ophalen van programmagegevens.

Gids

Guide Plus+ is een interactieve elektronische programmagids gebruikt in diverse soorten consumentenelektronica, zoals televisietoestellen, dvd-recorders en digitale videorecorders. Het systeem biedt een interactieve on-screen televisiegids waarmee kijkers kunnen selecteren en sorteren.

Televisiesignaal

Met het systeem kan de gebruiker televisieprogramma’s uitkiezen om te bekijken of op te nemen zonder zelf handmatig tijden in te hoeven stellen. De informatie wordt meegezonden met het televisiesignaal van een aantal televisiezenders. In Nederland wordt het signaal meegestuurd met het analoge tv-signaal van sportzender Eurosport. In België wordt het signaal meegestuurd via de televisiezender RTL-TVI.

Europa

In Europa is de dienst momenteel nog beschikbaar in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en België.

Stekker eruit

Eigenaar TiVo heeft op haar website aangekondigd het analoge Guide Plus+-signaal per eind dit jaar stop te zetten. In Spanje, Engeland en Italië is de dienstverlening al stopgezet en voor de overige landen, waaronder Nederland en België stopt de dienst per 31 december 2016.

Handmatig

Apparaten die nog gebruik maken van deze dienst voor het ophalen van programmagegevens zullen vanaf volgend jaar dus geen informatie meer tonen. Geprogrammeerde uitzendingen zullen dan handmatig moeten worden ingevoerd.

Informatie

Zowel Sony als als Panasonic hebben een speciale website in het leven geroepen waarin de gevolgen staan genoemd voor het stopzetten van de diensten van Guide Plus+.

De EPG-dienst van Guide Plus+ staat los van de programma-informatie die door digitale televisie-aanbieders als KPN en Ziggo wordt aangeboden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.