Emmy Awards: Breaking Bad beste dramaserie

televisieOp de Emmy Awards heeft “Breaking bad” de belangrijkste prijs in de wacht gesleept, die voor beste dramaserie. Claire Danes (“Homeland”) en Jeff Daniels (“The newsroom”) werden bekroond als beste actrice en beste acteur in een dramaserie.

 

“Breaking bad” wint dus voor de eerste keer de meest prestigieuze Emmy. De serie over een terminale chemieleraar die de drug methamfetamine gaat produceren om zijn familie financieel iets achter te kunnen laten, is momenteel aan zijn laatste afleveringen toe.  Als beste vrouwelijke hoofdrol won Claire Danes voor het tweede jaar op rij. Ze speelt de CIA-agente Carrie Mathison in “Homeland”, dat vorig jaar nog als beste dramaserie uit de bus kwam.

The Newsroom
De winst van de 58-jarige Jeff Daniels, die voor de eerste keer genomineerd was, is een verrassing. Daniels, die in “The newsroom” nieuwsanker Will McAvoy speelt, laat de winnaar van vorig jaar: Damian Lewis uit “Homeland”, Jon Hamm (“Mad men”), Hugh Bonneville (“Downton Abbey”), Kevin Spacey (“House of cards) en de eerder vermelde Bryan Cranston achter zich. Bobby Cannavale (“Boardwalk empire”) won als beste acteur in een bijrol.

Modern Family
Beste komische serie was opnieuw “Modern family”, al voor de vierde keer. Julia Louis-Dreyfus werd bekroond als beste actrice in een komische serie voor haar rol in “Veep”. De voormalige “Seinfeld”-actrice was voor de 14e keer genomineerd, dat is een record. Haar mannelijke tegenhanger werd Jim Parsons (Sheldon Cooper in “The big bang theory”. Hij krijgt de award al voor de derde keer.

The Voice
John de Mol heeft met The Voice, de Amerikaanse versie van The Voice of Holland, een Emmy Award gewonnen. De muzikale talentenjacht kreeg de belangrijkste televisieprijs in de categorie Outstanding Reality-Competition Program. Het programma, in de Verenigde Staten uitgezonden door NBC, versloeg The Amazing Race, Dancing With the Stars, Project Runway, So You Think You Can Dance en Top Chef. De Mol vertelt aan RTL Nieuws dat hij ‘extreem enthousiast’ is. Backstage was er veel aandacht voor John en zijn prijs. “Dan merk je toch dat je in het grootste entertainmentland van de wereld zit”, zegt hij trots.

Uitgebreid overzicht winnaars op de website van deredactie.be