Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Tineke de Nooij

Tijdens de radio-uitzending van De Perstribune afgelopen zondag werd bekend gemaakt dat Tineke de Nooij de Ere-Zilveren Reissmicrofoon heeft gewonnen.

“Presenteert met power”

Volgens de jury van de Zilveren Reissmicrofoon verdient MAX-radiopresentatrice De Nooij de prijs, onder andere omdat zij ‘op volkomen vanzelfsprekende manier met het medium radio omgaat’ en ‘presenteert met power’. De Nooij is momenteel presentator bij de publieke radiozender NPO Radio 5.

Winnaars

Eerder werd de Ere-Zilveren Reissmicrofoon toegekend aan onder anderen Ischa Meijer, Metropole Orkest, Clairy Polak en Met het oog op morgen. Op 21 juni wordt de oeuvreprijs officieel aan Tineke uitgereikt.

Dit gebeurt samen met de radio- en televisieprijzen de Zilveren Reissmicrofoon, Zilveren Nipkowprijs en Ere-Zilveren Nipkowprijs. Eerder deze week werd bekend dat André van Duin de Ere-Zilveren Nipkowprijs in ontvangst mag nemen. Ook de genomineerde programma’s voor de Zilveren Nipkowschijf 2018 zijn toen bekend gemaakt.

Nominaties Zilveren Reissmicrofoon 2018

Naast de uitreiking van de Ere-Zilveren Reissmicrofoon werden in De Perstribune ook de genomineerden voor de Zilveren Reissmicrofoon bekendgemaakt. Dat zijn dit jaar: de publieke radiozender FunX, Vroege Vogels (BNNVARA) en Taalstaat (KRO-NCRV). De podcast Bob (AudioCollectief SCHIK/VPRO) kreeg van de jury een eervolle vermelding. De toelichting op de nominaties vind je hier.

Sociale media: