Ericsson leverancier OLON Mediahub

lokaleomroepDe firma Ericsson is door de OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland, geselecteerd om de ‘OLON Mediahub Lineair’ te realiseren.

 Dit bericht de OLON in haar periodieke nieuwsbrief.

Met de OLON Mediahub zal de digitale contributie- en distributie van radio- en tv signalen van lokale omroepen naar alle pakket-aanbieders via de OLON Mediahub gerealiseerd worden. De planning is dat de OLON Mediahub Lineair in september operationeel zal zijn. Vanaf dan kunnen de eerste omroepen worden aangesloten.

De OLON Mediahub Lineair wordt een platform waarbij zowel de contributie, “transcoding” en distributie van de lokale omroep signalen geregeld wordt. Er is voor gekozen voorlopig geen centrale play-out faciliteiten in de OLON Mediahub op te nemen. Dit betekent dat het platform voorlopig alleen het ophalen en afleveren van de lokale omroep signalen zal verzorgen richting alle distributeurs. Voor het centrale playout deel van de OLON Mediahub Lineair is besloten om een verdere verkenning te doen in de markt van de mogelijkheden. 

De Mediahub Lineair zal belangrijk zijn voor de lokale omroepen om hun signalen bij de diverse (digitale) televisie-aanbieders aan te leveren. Nu moeten lokale omroepen hun signaal aan de diverse digitale aanbieders zelf aanleveren, Met de komst van de Mediahub Lineair kan de lokale omroep het signaal één keer aanleveren aan de Mediahub. Vanuit de Mediahub kan de digitale aanbieder het signaal afnemen en op haar eigen netwerk plaatsen.