Etherpiraten terug tijdens de bouwvak

microfoonMet de bouwvak blijken tientallen radiopiraten terug te keren in de ether. Overheidsinspecteurs proberen met tienduizenden euro’s aan boetes deze vakantiegangers van hun illegale uitzendingen af te houden.

Dit bericht De Telegraaf in haar editie van vandaag. De zomerse radiohobby vanuit de zolder en boerenschuur is de overheid een doorn in het oog. De meeste illegale radiostations werden afgelopen maanden met torenhoge boetes het zwijgen opgelegd, claimt het Agentschap Telecom tegenover De Telegraaf. Maar de vakantiepiraten – ook in kerstweken keren ze terug – blijken uiterst hardnekkig.

Een kleine vijfhonderd illegale radioamateurs kregen sinds december de opdracht binnen een uur de uitzending te stoppen of direct tot dik 67.000 euro aan boetes te betalen. Dat werkt, aldus de controleurs. „Bijna alle uitzendingen zijn binnen een uur na de waarschuwing beëindigd.”

De piraat die ondanks deze waarschuwing van de inspecteurs gewoon bleef uitzenden, kreeg 45.000 euro boete. Maar de controleurs zien ook dat de ethercowboys net over de grens in Duitsland neerstrijken. Gezwicht voor de boetes zoeken de piraten hun heil ook vaker op internet. „Een goed alternatief”, menen de controleurs. „Veel goedkoper en legaal.” (via oa Telegraaf)