Europese prijs voor NPO 1-programma ‘Het Instituut’

Het NPO 1-televisieprogramma ‘Het Instituut’ is in Berlijn uitgeroepen tot beste nieuwe format van Europa.

NTR en BNNVARA

Het programma waarin Joep van Deudekom en Rob Urgert 100 proefpersonen aan wetenschappelijke experimenten onderwerpen wordt gemaakt in opdracht van NTR en BNNVARA. Het eerste seizoen van het programma is opgenomen in de Johan Willem Frisokazerne in Ede en werd vanaf donderdag 20 oktober t/m 8 december 2016 wekelijks uitgezonden op NPO 1 als achtdelige serie.

Onderwerpen

In totaal hebben de onderzoekers in 8 afleveringen 45 onderzoeken met de deelnemers gedaan, verspreid over de thema’s: testosteron, discriminatie, humor, vooroordelen, politieke voorkeur, ruiken en generation Games

Rose d’Or Awards

Dinsdag won het televisieprogramma een belangrijke prijs tijdens de uitreiking van de Rose d’Or Awards in Berlijn. Urgert en Van Deudekom presenteerden het format tijdens het aan de Gouden Roos gelieerde Creative Forum.

NPO 1

Vakgenoten uit heel Europa kozen uit 20 door de EBU geselecteerde formats Het Instituut tot winnaar. Het Instituut, geproduceerd door De Rob & Joep BV en BlazHoffski, beleefde vorig jaar zijn première op NPO 1.

Tweede reeks

Het Instituut is donderdag 26 oktober terug op tv. Dan start op NPO 1 de tweede reeks, waarin Urgert en Van Deudekom weer 100 proefpersonen een week lang opsluiten in een voormalige kazerne in Ede. De 100 worden mentaal bijgestaan door Sophie Hilbrand.

Sociale media: