Eurosport blijft MotoGP komende drie jaar uitzenden

Eurosport blijft ook de komende periode veel motorsport uitzenden. Zo is de bekende MotoGP-klasse tot en met 2021 exclusief te zien op de sportzender. Discovery/Eurosport verlengde de overeenkomst met organisator en rechtenhouder Dorna Sports voor zowel de lineaire als digitale rechten tot en met 2021.

Meer dan races

Behalve de races van de MotoGP, de koningsklasse van de motorsport, zijn ook vrije trainingen, kwalificaties en warm-ups exclusief te volgen via de Eurosport-platformen. Hetzelfde geldt voor de andere Grand Prix-klassen, de Moto2 en de Moto3. Op de Eurosport Player zijn voor de motorliefhebbers bovendien zeven (live) bonusfeeds, met onder meer 360-onboard-beelden, live bike tracking en live timing.

“Belangrijke pijler”

Alco De Jong, directeur van Discovery/Eurosport Benelux: “De MotoGP is de afgelopen jaren een van onze belangrijkste en meeste constante pijlers gebleken. En dat komt niet in de laatste plaats doordat de MotoGP in veel opzichten een voorbeeld is voor andere (motor)sporten: de reglementen zitten goed in elkaar en dat zorgt altijd voor spannende races. Bovendien doen er veel verschillende fabrikanten mee en is er niemand die echt domineert. Dat maakt het tot een ontzettend competitieve sport en dus geweldig om naar te kijken. Ik ben dan ook meer dan blij we tot en met 2021 dé bestemming blijven voor de Nederlandse motorfan.

Veel motorrace-sport

Behalve de MotoGP, Moto2 en Moto3, zijn ook andere motorsport-wedstrijden als het WK Superbikes, het British Superbikes kampioenschap en de WK’s Endurance en MXGP grotendeels live te zien bij Eurosport.