Eurosport en VRT sluiten sublicentie-overeenkomst voor Olympische Spelen

De Vlaamse sportliefhebber hoeft niets te missen van de Olympische Winterspelen van 2018 en van de Zomerspelen van 2020. De Vlaamse openbare omroep VRT en Eurosport hebben hiertoe een sublicentie-overeenkomst gesloten.

Van de Olympische Winterspelen in PyeongChang in Zuid-Korea zal VRT dagelijks een samenvatting brengen. Wie alles live wil volgen kan ook in Vlaanderen terecht bij Eurosport, rechtenhouder van de Olympische Spelen tot en met 2024.

Sublicentie

Dankzij de sublicentie-overeenkomst zal VRT op televisie en online bovendien ruim 200 uur live kunnen uitzenden van de Olympische Spelen van Tokio 2020. VRT heeft ook de radiorechten en uitgebreide cliprechten voor zijn website sporza.be en de sporza app. Ook hier verzorgt Eurosport voor Vlaanderen de volledige live coverage van het evenement.

“Heel blij”

Luc Van Langenhove, manager Sport bij de VRT: “Wij zijn heel blij dat we met Eurosport/Discovery tot een overeenkomst zijn gekomen over de Olympische Spelen. Zo kan VRT zijn jarenlange traditie van Olympische verslaggeving voortzetten. Eerst met de Winterspelen volgende maand, waarvan we dagelijks een ruime samenvatting zullen brengen. En in 2020 van de Zomerspelen in Tokyo. Die zullen we zoals vanouds uitgebreid coveren, op alle platformen, zodat de Vlaamse sportliefhebbers onze atleten en teams op de voet kunnen volgen.

Nederland

In Nederland kunnen de Olympische Winterspelen die volgende maand plaatsvinden worden gevolgd via Eurosport 1, Eurosport 2, de Eurosport Player. Daarnaast heeft de NOS een sublicentie-overeenkomst voor het uitzenden van onder andere de schaatswedstrijden tijdens de Olympische Winterspelen.