Eurosport gaat drone racing uitzenden

De sportzender Eurosport is een partnership overeengekomen met DR1 Racing voor het uitzenden van de drone racing. De samenwerking betreft de exclusieve uitzending van drone racing op TV, in 70 landen in Europa en Azië-Pacific.

Drie competities

Eurosport doet in 2017 verslag van drie verschillende, mondiale, drone racing competities – waaronder de DRI Champions Series en de DRI Micro Series. De eerste uitzending van het DRI Invitational, in Los Angeles, is te zien op dinsdag 8 november om 23:00 uur op Eurosport 1.

Drone racing

Bij drone racing navigeren deelnemers hun op afstand bestuurbare luchtvaartuigen in wedstrijdverband zo snel mogelijk door een parcours vol obstakels en hindernissen. Een voor kijkers en toeschouwers spectaculair schouwspel. De sport heeft qua bekendheid en populariteit, het afgelopen jaar “een hoge vlucht genomen”, aldus Eurosport in haar persbericht.

“Explosieve groei”

Eurosport’s CEO Peter Hutton: “De explosieve groei in eSports en de manier waarop DR1 die ontwikkeling combineert met een meer traditionele vorm van sportcompetitie, vind ik fascinerend. Die aanpak past ook perfect bij ons merk.”

“Breed publiek”

Brad Foxhoven, oprichter van DR1 Racing: “Drone racing is een opwindende combinatie van Formule 1, NASCAR en eSports en we zijn erg blij dat we die geweldige competities, door deze samenwerking, nu aan een breed publiek kunnen tonen. Mooi is ook, dat Eurosport de sport niet alleen via haar lineaire kanalen naar de huiskamers zal brengen, maar zich ook in digitaal en social perspectief in gaat zetten voor de verdere groei van de sport. De innovatieve mogelijkheden zijn eindeloos.”

Video:

Promo Eurosport / DR1 Racing:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.