(C) Mediamagazine

Eurosport sluit tv-deal met dartsorganisatie BDO

Eurosport en dartsorganisatie BDO hebben een deal gesloten voor het uitzenden van dartstoernooien voor de komende drie jaar. Onder de toernooien valt ook het wereldkampioenschap van de BDO in Lakeside.

Deal

Eurosport en de BDO (British Darts Organisation) hebben de deal vandaag bekend gemaakt. De sportzender mag in het Verenigd Koninkrijk, Australië én Nederland drie toernooien uitzenden voor de komende drie jaar. Het gaat om het wereldkampioenschap (Lakeside), BDO World Darts Trophy (eind augustus) en de Winmau World Masters (eind oktober). Eurosport zal de toernooien gaan uitzenden via haar reguliere televisiekanalen en de Eurosport Player.

Youtube

Het is niet de eerste keer dat de sportzender het darts van de BDO gaat uitzenden. Tot twee jaar geleden zond Eurosport ook het Lakeside-toernooi uit in delen van Europa. De afgelopen twee jaar was het wereldkampioenschap van de BDO in Nederland alleen te volgen via Youtube. Het wereldkampioenschap in Lakeside vindt in 2019 plaats van 5 januari tot en met 13 januari.

PDC

Naast de dartsorganisatie BDO is het darten in Nederland vooral bekend van het darten van de andere dartsorganisatie: PDC (Professional Darts Corporation). De toernooien van deze organisatie, waarin onder andere Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld actief zijn, blijven voorlopig te zien op RTL 7.

Sociale media: