Eurosport verhuist mediaproductie van Amsterdam naar Hilversum

De productionele tak van sportzender Eurosport opereert sinds donderdagochtend niet meer vanuit het Olympisch Stadion in Amsterdam, maar vanuit Hilversum, alwaar deze werd ondergebracht bij mediatechnologiebedrijf NEP The Netherlands.

Ziggo Sport

Eurosport is de tweede televisiezender die in korte tijd verhuist met haar uitzendstraat van Amsterdam naar Hilversum. Eerder verhuisde sportzender Ziggo Sport al van Amsterdam naar de mediastad.

Lokale content

In aanvulling op haar pan-Europese feeds, werkt de sportzender steeds meer met lokale programma’s en content. Daarnaast zet de sportzender voortdurend in op uitbreiding van haar sportrechtenportfolio, zowel internationaal als specifiek voor de Benelux. Met het oog op techniek en innovatie is de verhuizing van haar uitzendactiviteiten van Amsterdam naar NEP in Hilversum dan ook een logische ontwikkeling.

“Logische stap”

Gijs Poortman, Productiemanager bij Eurosport: “We zijn volop in beweging. En om ons de komende jaren nog meer te kunnen profileren als toonaangevende sportzender, is deze samenwerking een logische volgende stap. Met haar uitgebreide expertise op het gebied van innovatie en sportproductie, sluit NEP perfect aan op onze wensen en ambities en zijn we nu, als zendergroep, uitstekend voorbereid op toekomstige ontwikkelingen.”

Studio

De sportzender beschikt in Hilversum over vier dedicated production control rooms, vijf voice booths en redactie- en kantoorruimte gerealiseerd.