Evenementenzender PodiumTV gestart met uitzendingen

tvkijkenVanaf deze maand is de nieuwe televisie zender PodiumTV gestart met het uitzenden op de kabel en via internet. Via de kabel is de nieuwe televisiezender te zien in geheel Noord-Nederland, in Friesland, Groningen Drenthe en een groot deel van Overijssel. Via Internet is de evenementenzender voor Sport en Cultuur in heel de wereld te zien.

 

Het programma van deze nieuwe commerciƫle evenementen televisiezender PodiumTV bestaat vooral uit veel (regionale) sport, bij voorkeur live. Daarnaast is er ruimte voor alle vormen van cultuur zoals muziek, theater, kunst, folklore en andere evenementen. Met de nadruk op evenementen. Evenementen voor een breed publiek. Want het uitzenden van evenementen, bij voorkeur live, maar eventueel ook geregistreerd om op een later tijdstip in het geheel uit te zenden, is

PodiumTV is te zien op de kabels van Ziggo (kanaal 39), UPC (kanaal 35) en Kabel Noord/ Het zendergebied bestrijkt de provincies Friesland, Groningen Drenthe en in Overijssel de gemeenten Hardenberg, Staphorst, Ommen en Steenwijkerland.

.PodiumTV heeft bewust gekozen om de eerste televisiezender van Noord Nederland te worden. De bestaande regionalenzenders richten zich steeds meer op alleen regionaal nieuws en Sport en Cultuur krijgt in het gehele noorden steeds minder aandacht. Marketing technisch is het natuurlijk erg interessant om een grotere doelgroep na te streven.

Geschiedenis
Voorafgaand aan de start van het eigen kanaal heeft PodiumTV als producent al veel live programma’s in 2012 en 2013 voor achtereenvolgens Omrop Fryslan en GPTV gemaakt. Voor het grootste deel sport, maar ook muziek, een politiek debat en een uitzending vanaf de Uit-Markt in de Prinsentuin in Leeuwarden, allemaal live uit gezonden. Zo kon iedereen in Friesland toen beelden zien van bv kaatsen, fierljeppen, voetbal en wielrennen op Omrop Fryslan, welke geproduceerd werden door PodiumTV en via GPTV kon men kijken naar o.a. korfbal, schaatsen, ijshockey, basketbal, wielrennen en diverse voetbalwedstrijden. Regionale en in de meeste gevallen ook landelijke topsport welke anders nauwelijks televisieaandacht zou hebben gehad.

PodiumTV is gevestigd in Heerenveen en heeft zelf faciliteiten voor het maken van televisie programma’s. Men beschikt over twee registratiewagens voor het locatiewerk met daarnaast een zg SNG (satelliet) wagen om de beelden van de locatie over te stralen naar Heerenveen, waar het de glasvezel (kabel) opgaat. Met deze satelliet verbinding heeft PodiumTV de flexibiliteit om vanuit het hele werkgebied van Noord-Nederland live-uitzendingen te verzorgen, maar het kan ook net zo goed vanuit alle hoeken van Europa, mocht daar behoefte aan zijn. In Heerenveen beschikt PodiumTV over een grote televisiestudio, waar vanaf de zomer 2014 een aantal nieuwe programma’s vandaan zullen komen.

Meer informatie over Podium TV via: http://www.podium.tv/