Extra geld voor Regionaal Nieuws Netwerk van Omroep West

De regionale omroep Omroep West krijgt extra geld voor de samenwerking die de omroep heeft met lokale media in de regio. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft woensdag laten weten het samenwerkingsproject vernieuwend te vinden en een voorbeeld voor samenwerking in de regio.

De regionale omroep voor Zuid-Holland noord krijgt voor de verdere uitvoering hiervan de komende 3 jaar bijna 100.000 euro per jaar. Dit bericht Omroep West in een persbericht.

Vraaggestuurde journalistiek

Het Stimuleringsfonds was onder de indruk van de plannen van Omroep West om zich de komende periode te richten op ‘Vraaggestuurde Journalistiek’, een plan om het publiek meer te betrekken bij het selecteren en produceren van onderwerpen.

Daarmee zal het nieuws veel beter aansluiten bij de wensen van het publiek en dus ook relevanter zijn. West experimenteert daar op dit moment mee, bijvoorbeeld door de redactievergadering van 28 oktober live op Facebook uit te zenden. Die redactievergadering werd door 1.800 mensen gevolgd en leverde 60 ideeën van het publiek op.

“Prachtige beloning”

“Een prachtige beloning voor het werk dat Omroep West samen met de lokale omroepen doet en de plannen die we hebben,” zegt hoofdredacteur Renzo Veenstra. “Je ziet dat de lokale omroepen er beter van worden, maar ook West krijgt hierdoor meer nieuws uit de haarvaten van de regio.”

Lokale omroepen

In het samenwerkingsproject met de lokale omroepen, dat al ruim een jaar loopt, wordt door Omroep West nauw samengewerkt met lokale mediapartijen. Momenteel zijn dat Den Haag FM, de WOS (Westland), Studio Alphen (Alphen aan den Rijn) en Unity (Leiden).

Samenwerking

Omroep West stationeert een verslaggever bij de lokale omroepen die daar een dubbelrol vervult: er wordt nieuws gemaakt dat zowel door de lokale omroep als de regionale omroep kan worden gebruikt. Daarnaast biedt Omroep West de medewerkers van de lokale omroepen extra ondersteuning in de vorm van bijvoorbeeld faciliteiten, opleidingen en stages. Omroep West hoopt de samenwerking met andere lokale media in de toekomst uit te kunnen breiden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.