Extra lang Pausjournaal op Nederland 2

nederland2De katholieke omroep RKK zendt woensdagavond een extra lang Pausjournaal uit vanwege de nieuwe paus, Franciscus I,  die zojuist is gekozen. Tot 22.00 uur besteedt de omroep op Nederland 2 aandacht hieraan.

De RKK zendt vanaf het begin van het conclaaf waarin de kardinale een nieuwe paus kozen dinsdag dagelijks een Pausjournaal uit. Ook de start van het conclaaf werd dinsdagmiddag live uitgezonden. Een verslaggever is in Rome om verslag te doen van de laatste ontwikkelingen.

Paus Franciscus I. Jorge Mario Bergoglio uit ArgentiniĆ«. De Argentijn volgt daarmee Benedictus XVI op. Zeker tweederde van de 115 kardinalen die sinds gisteren in conclaaf waren stemden voor deze kandidaat. Bergoglio gold niet als een van de belangrijkste kandidaten. Bergoglio, 76 jaar, wordt de eerste paus uit Latijns-Amerika in de geschiedenis.

Door de extra uitzending van het Pausjournaal op Nederland 2 vervallen de programma’s ‘De Vijfde Dag’ en ‘Debat op 2’. Via de website van de RKK is de uitzending ook live te volgen.