Extra nieuwsuitzendingen aanslagen België

De NOS en RTL Z doen momenteel live verslag van de explosies op het vliegveld Zaventem bij Brussel. Dinsdagochtend kwam het nieuws naar buiten dat op het vliegveld Zaventem twee explosies zijn geweest. Volgens Belgische media zijn daarbij zeker elf doden en 25 gewonden gevallen.

Niet veel later kwam er ook een bericht over een aanslag op metrostation Maelbeek.

De NOS zendt vanaf 09:00 uur uit NPO1 en op NPO Radio 1 wordt verslag gedaan van de explosies in Brussel.

RTL Z heeft momenteel ook een extra uitzendingen vanwege de explosies. Zowel de NOS als RTL Z houden op hun website een liveblog bij over het nieuws rondom Zaventem.

Telefoonnetwerk

Inmiddels hebben de nieuwszenders problemen met de verslaggeving. De mobiele netwerken rondom het vliegveld en diverse metrostations zijn niet meer toegankelijk.

Het telefoonnetwerk ligt geregeld plat en het kost veel Belgen moeite elkaar te bereiken.

De providers Mobistar en Proximus zeggen dat de storing het gevolg is van grote drukte op het netwerk.
 “Geef voorrang aan communicatie over wifi (WhatsApp, Facebook, Twitter, etc.)”, schrijft ook de Belgische minister van Telecommunicatie Alexander de Croo.

Volgens het Crisiscentrum van het Belgische ministerie van Binnenlandse Zaken is ook het noodnummer 1771, dat na de aanslagen werd geopend om mensen van informatie te voorzien, enige tijd overbelast geweest. Het centrum zegt dat alleen slachtoffers en familieleden zich tot het noodnummer moeten wenden.

RTV Rijnmond-verslaggever was op vliegveld

“Ik sta nog op mijn benen te schudden, die tweede explosie was op 30, 40 meter afstand van ons”, zegt RTV Rijnmond-verslaggever Dennis Kranenburg geschrokken. Hij was in de vertrekhal van vliegveld Zaventem in Brussel toen daar dinsdagochtend minstens twee explosies waren.

Kranenburg was met zijn vriendin onderweg naar New York en stond in de rij om in te checken. Hij besloot om een andere rij te pakken, die beter aansloot op hun incheckbalie.

“Als ik in de andere incheckrij had genomen, was ik er nu niet meer geweest”, zegt Kranenburg geschrokken aan de telefoon.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.