Feel Good Radio blijft lokale omroep van Pijnacker-Nootdorp

De gemeenteraad heeft de Stichting Omroep Pijnacker-Nootdorp ook voor de komende vijf jaar aangewezen als publieke lokale omroep. Het “hamerstuk” werd donderdag unaniem aangenomen door de raad. De stichting zendt in de gemeente Pijnacker-Nootdorp uit met de radiozender Feel Good Radio, de televisiezender Feel Good TV en het Internetplatform Pijnacker-Nootdorp.tv

Vijf jaar

Eens in de vijf jaar dient de gemeenteraad de omroep te toetsen op representativiteit en het naleven van de regels en wetten die behoren bij een lokale omroepvergunning.

“Blij”

Ina Mantjes van Gemeentebelangen legde een stemverklaring af: “We zijn blij dat we kunnen instemmen met het voorgestelde positieve advies aan het Commissariaat voor de Media over de aanvraag van de SOPN voor verlenging van de aanwijzing, omdat de omroep zich heeft neergezet als een betrouwbare objectieve mediapartner in de gemeente.”

Media

Pijnacker-Nootdorp.tv en bereikt, het online platform van de omroep bereikt duizenden mensen per week met verslaggeving in tekst, foto en video. Feel Good Radio en TV is in de gemeente via alle kabelexploitanten te horen en zien. Daarnaast zendt de omroep ook via twee FM frequenties uit in de gemeente.

“Verheugd”

Peter de Jong, voorzitter van de omroep is verheugd: “We werken dagelijks met een enthousiast team aan de omroep, zowel online als voor de radio & TV en zien het als compliment dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp dit bekroont met een nieuwe erkenning. Het is tegelijkertijd ook een mooi compliment naar onze vrijwilligers die zich dag in dag uit belangeloos inzetten voor de omroep en de inwoners van de gemeente. Dat maakt mij een trotse voorzitter!”

Vrijwilligersorganisatie

Stichting Omroep Pijnacker-Nootdorp werkt uitsluitend met vrijwilligers voor zowel radio, televisie als het online platform. De organisatie telt momenteel ruim dertig vrijwilligers, waaronder een aantal studenten voor de school voor Journalistiek.

Het Commissariaat voor de Media moet officieel de vergunning nog gaan verlenen maar volgt vrijwel altijd het advies van de gemeenteraad.