Feel Good Radio/TV blijft lokale omroep voor Rijswijk

De Stichting Omroep Rijswijk mag zich ook de komende vijf jaar de lokale omroep van Rijswijk noemen.Dit heeft het Commissariaat voor de Media bekend gemaakt. Het Commissariaat voor de Media heeft deze week de vergunning van Stichting Omroep Rijswijk verlengd.

Akkoord

Reeds in december 2015 adviseerde het college van B&W van de Zuid-Hollandse gemeente in een brief aan de gemeenteraad om positief te stemmen voor de verlenging van de vergunning. Dit dient eens in de vijf jaar te gebeuren. De raad ging unaniem akkoord met het voorstel, onder andere vanwege de lokale inbedding van de omroep en de journalistieke kracht. “Ook het grote bereik binnen de Rijswijkse inwoners werd door de raad genoemd als positief aspect.”, aldus de lokale omroep.

“Verheugd”

Peter de Jong, voorzitter van de omroep is verheugd: “We hebben er even op moeten wachten, maar het komt niet echt als een verrassing natuurlijk. We werken dagelijks met een enthousiast team aan de omroep, zowel online als voor de radio & TV en zien het als compliment dat de gemeente Rijswijk en het Commissariaat voor de Media dit bekronen met een nieuwe vergunning. Het is tegelijkertijd ook een mooi compliment naar onze vrijwilligers die zich dag in dag uit belangeloos inzetten voor de omroep en de inwoners van de gemeente. Dat maakt mij een trotse voorzitter!”

Online

Rijswijk.tv, het online platform van de omroep heeft ondertussen bijna 7.000 volgers in Rijswijk en is daarmee uitgegroeid tot het grootste online nieuwsplatform van de stad. Via 105.9 MHz zendt Stichting Omroep Rijswijk het programma van Feel Good Radio uit, met dagelijks veel lokaal nieuws uit Rijswijk.

Subsidie

De gemeente Rijswijk krijgt voor de bekostiging van de lokale omroep van het Rijk €1,14 per huishouden. Dit is direct ook het subsidiebedrag dat de lokale omroep jaarlijks van de gemeente gestort krijgt.

Vrijwilligersorganisatie

Stichting Omroep Rijswijk werkt uitsluitend met vrijwilligers voor zowel radio, televisie als het online platform. De organisatie telt momenteel ruim dertig vrijwilligers, waaronder een aantal studenten voor de school voor Journalistiek. Deze studenten kiezen voor de omroep om hun talenten verder te kunnen ontwikkelen. Naast deze studenten telt de omroep een groep ervaren redacteuren en radiomakers.