Feel Good TV verhuist naar kanaal 54 bij kabelaar SKP Pijnacker

De lokale omroep voor Pijnacker-Nootdorp, Feel Good TV, verhuist per 1 mei 2017 naar kanaal 54 op het kabelnet van Pijnacker. Dit komt door een wijziging in het digitale televisie-aanbod bij aanbieder SKP. In Nootdorp blijft de omroep uitzenden op kanaal 43 via kabelaanbieder Ziggo. Ook via KPN is de omroep te ontvangen.

Twee aanbieders

In de fusiegemeente Pijnacker-Nootdorp zijn twee kabelmaatschappij actief. In de kernen Pijnacker en Delfgauw is aanbieder SKP (Stichting Kabeltelevisie Pijnacker) actief. In de kern Nootdorp is Ziggo de aanbieder voor diensten via de coax-kabel. Het aanbod tussen deze twee aanbieders wijkt af.

Digitale uitzendingen

De lokale omroep van Pijnacker-Nootdorp startte ruim twee jaar geleden met de digitale uitzendingen in Pijnacker en Nootdorp nadat de roepnaam veranderde naar Feel Good Radio. Kijkers in Pijnacker vinden hun lokale televisiezender vanaf 1 mei op kanaal 54.

Aanwijzing

De Stichting Omroep Pijnacker-Nootdorp lijkt ook de komende vijf jaar de lokale omroep voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp te blijven. Eens in de vijf jaar dienen lokale omroepen een licentie aan te vragen om aangewezen te worden als omroep voor een gemeente. In Pijnacker-Nootdorp loopt deze vergunning binnenkort af. Er diende zich binnen de inschrijfperiode slechts één partij aan voor de aanwijzing van de vergunning in deze gemeente. Het betreft Stichting Omroep Pijnacker-Nootdorp, die onder de naam Feel Good Radio en Feel Good TV de uitzendingen verzorgt.

Positief advies

Het college van B&W van Pijnacker-Nootdorp stelt in een aanbiedingsnota aan de gemeenteraad voor dat zij het Commissariaat voor de Media positief willen adviseren over de aanvraag van Stichting Omroep Pijnacker-Nootdorp voor de verlenging van de aanwijzing als lokale publieke media instelling.

Dit betekent dat de gemeente de omroep in staat wil stellen om in een aansluitende periode als lokale publieke media- instelling voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp lokaal nieuws te brengen via radio, televisie, internet en social media en te fungeren als communicatiemogelijkheid voor inwoners van de gemeente.

Binnenkort wordt het voorstel van het college besproken in de gemeenteraad.