Ferry Maat wil graag met ‘Soulshow Radio’ de kabel op

Het is een grote wens van Ferry Maat om met zijn online radiozender ook te horen te zijn via aanbieders als Ziggo en KPN. Dit zegt Maat in een interview met journalist Peter Schavemaker op de website Reporters Online.

Grote wens

“Ik zou heel graag willen dat soulshow.nl op de kabel komt. Een bedrijf als Ziggo zou hierin een belangrijke rol kunnen spelen omdat het de grootste kabelaar is. Ziggo is op zoek naar unieke content; nou dat is ’t! Veel mensen luisteren tegenwoordig radio via hun flatscreen televisie. Radio luisteraars vinden het lastig om radio te luisteren via internet, dat geldt zeker voor de 40-plussers die met name luisteren naar soulshow.nl.”, aldus Maat in het interview.

DAB+

Het ziet er niet naar uit dat zijn radiozender op korte termijn ook via de digitale ether (DAB+) is te horen aangezien daar volgens Maat een aardig prijskaartje aan hangt en het niet duidelijk is of DAB+ een succes wordt.

NPO Soul and Jazz

Ook een samenwerking met de publieke themazender NPO Soul and Jazz zit er voorlopig niet. “Er zijn ooit gesprekken geweest om via Omroep Max de Soulshow uit te zenden op NPO Radio 6, maar Jan Slagter zag er niks in.”, aldus Maat.

Soulshow Radio

Soulshow Radio ging in mei vorig jaar van start als online radiozender. Soulshow Radio draait de hits uit de gloriejaren van de soul, aangevuld met tracks die ervoor zorgden dat de Soulshow het best beluisterde avondprogramma van de Nederlandse radio werd. Uiteraard is Ferry Maat zelf ook te horen op Soulshow Radio. Op de traditionele donderdagavond praten hij en soulkenner Guyon da Silva Solis de luisteraar om 21:00 bij over nieuwe ontdekkingen.

Op andere dagen zendt Soulshow Radio om 21:00 een oude Soulshow uit. Binnenkort hoopt Ferry Maat op de donderdagavond weer echt live de soulshow te maken via Soulshow Radio. Maat geeft aan dat zijn radiozender ongeveer 20.000 luisteraars per week trekt.

Het gehele interview is hier te lezen (€). De radiozender is online te beluisteren via: http://www.soulshow.nl/ of rechtstreeks via: http://icecast-soulshow.cdp.triple-it.nl/soulshow_128.mp3.m3u

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.