Film ‘Op de dijk’ over cafébrand Volendam op NPO3

Vanavond om 20.25 uur is op NPO3 de film ‘Op de dijk’ te zien. De film gaat over de gevolgen van de nieuwjaarsbrand in Volendam van vijftien jaar geleden.

Café De Hemel

In de nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001 vond in Café De Hemel in Volendam een zware brand plaats. Deze is de geschiedenis ingegaan als de cafébrand van Volendam. Veertien ,veelal jonge, mensen zijn omgekomen. Daarnaast werden er 241 mensen opgenomen in een ziekenhuis, van wie er 200 ernstig gewond waren. Velen van hen lijden nog steeds aan de gevolgen van de ernstige brandwonden. De NPO 3 film gaat over een beschadigde getraumatiseerde vriendschap door de brand.

‘Op de dijk’

Johan heeft na de ramp in Volendam zijn biezen gepakt en is vertrokken naar Noorwegen. Inmiddels heeft hij hier een nieuw bestaan opgebouwd met zijn Noorse vriendin Sara. Na een verontrustend telefoontje van thuis, besluit Johan terug te keren naar Nederland. In Volendam komt hij weer in contact met zijn jeugdvriend Chris, die zichtbaar voor het leven is getekend door de cafébrand. Johan was met hem in het café  tijdens het oud en nieuw feest. Na al die jaren blijkt Johan nog steeds last te hebben van een groot schuldgevoel. Tijd heelt blijkbaar toch niet alle wonden.

Cast

In de film spelen onder andere mee Egbert Jan Weeber, Mike Weerts, Ellen Pieters, Whitney Sawyer en Viktoria Winge. De regie is in handen van Mirjam de With en het scenario is gemaakt door Cecilie Levy.

Nieuwe Nederlandse films op NPO 3

Op zondag 24 april is NPO3 gestart met het uitzenden van zes nieuwe Nederlandse films. De komende periode zijn nog on andere de films Fake, De Grote Zwaen, Kamp Holland en Moos op het programma.

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.