Film1 en Sport1 stoppen met papieren gids

krantenDe betaalzenders Film1 en Sport1 stoppen met ingang van juli met hun papieren tv-gids voor hun abonnees. Dit maken de beide zenders bekend in de uitgave van de gids van april.  “Het stoppen van de uitgave van de gids is ingegeven door de tijdgeest; milieu, kosten en flexibiliteit maken het zinvol om afscheid te nemen van drukwerk. Dit tijdperk vraagt om digitale oplossingen om films, series en wedstrijden te selecteren.”,aldus Film1/Sport1.

Als alternatieven worden genoemd de Electronische Programma Gids (EPG), de websites van Film1 en Sport1, de apps van de tv-zenders en de electronische nieuwsbrieven. Zowel Film1 als Sport1 hebben een speciale website in het leven geroepen om de abonnees te informeren: http://www.film1.nl/over_film1/gids.php en http://info.sport1.nl/gids.php

In de maanden mei en juni verschijnt er nog een papieren editie van de gids daarna is de abonnee aangewezen op de bovengenoemde digitale alternatieven. Abonnees van UPC kregen de gids al sinds begin 2014 niet meer.