Finale Europa League live op radio en televisie

voetbalVanavond wordt de finale van de Europa League gespeeld. De wedstrijd tussen Benfica uit Portugal en Chelsea uit Engeland wordt gespeeld in de Amsterdam Arena en is live te zien op televisie en te horen op de radio.

 

De Nederlandse producent Infostrada Sports brengt deze finale in beeld voor alle televisiezenders in de wereld. In Nederland zendt RTL7 de finale uit maar daarnaast zal de finale te zien zijn in nog 110 landen. Infostrada Sports maakt gebruik van 36 camera’s, waaronder 1 spidercam (camera aan vier kabels boven het veld), 4 super-slomo camera’s, 2 extreme-slomo camera’s, 4 op afstand bestuurde camera’s (2 op rails achter de doelen en 2 bovenin het stadion), 2 draadloze steadycams en een gyroscopische gestabiliseerde camera in een helikopter.

De uitzending op RTL7 begint vanavond om 20.00 uur. Analyses zullen in vetrouwde handen zijn van Johan Derksen en Rene van der Gijp. De presentatie zal worden gedaan door Wilfred Genee. Daarnaast is de wedstrijd ook te volgen via Internet: http://www.rtl.nl/sport/europaleague/home/

Radio
NOS Langs de Lijn doet integraal verslag van deze wedstrijd op Radio 1. Het wedstrijdcommentaar wordt verzorgd door Andy Houtkamp en Bas Ticheler. De uitzending begint om 20.30 uur.