Finale Eurovisie Songfestival met Waylon live op NPO 1 en Internet

Vanavond staat de finale op het programma van het Eurovisie Songfestival 2018. Deze finale wordt vanaf 21.00 uur live uitgezonden door de AVROTROS op NPO 1. Via Internet is het festival live te volgen via Youtube.

63e editie

Het Eurovisiesongfestival 2018 zal de 63ste editie van deze Europese liedjeswedstrijd worden. Vorig jaar ging de eerste plek naar de 27-jarige Portugees Salvador Sobral met het nummer ‘Amor pelos dois‘. Daarom vindt deze editie van het songfestival plaats in Lissabon te Portugal.

Waylon

Voor Nederland zal Waylon op het podium verschijnen met zijn nummer ‘Outlaw in Em‘. Waylon behoorde in de halve finale tot de tien deelnemers die een plekje veroverde voor de grote finale vanavond. In 2014 deed hij samen met Ilse DeLange voor ons land mee als ‘The Common Linnets‘. Met het nummer ‘Calm Before the Storm‘ bereikten zij de tweede plek. Waylon zal vanavond als 23e te horen zijn tijdens de finale van de 63e editie van het Eurovisie Songfestival.

Finale

Om 20.30 uur begint het programma ‘Op weg naar het Songfestival’ en de finale is om 21.00 uur te zien. Beide programma’s worden uitgezonden op NPO 1. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker. NPO 1 is ook te zien via Internet. Wereldwijd is de show te zien via BVN TV.

Andere zenders

Naast NPO 1 wordt de finale van het Eurovisie Songfestival ook uitgezonden via een groot aantal buitenlandse zenders waaronder BBC One. Hier zal Graham Norton het festival van commentaar voorzien. BBC One (HD) is bij kabelaar Ziggo te zien op kanaal 61 en bij KPN op kanaal 26 (730 HD).

Internet

Het Eurovisie Songfestival is ook live te volgen via een livestream op Youtube. Deze livestream vind je hier.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=C-a9eXKeO4k