Finale Songfestival met Douwe Bob live op NPO 1

Vanavond is de finale van het Eurovisie Songfestival live te zien op NPO 1. De Nederlandse inzending van Douwe Bob heeft ook een finale plek behaald. De finale wordt gehouden in het Zweedse Stockholm.

NPO 1

Om 20.25 uur is eerst het programma ‘Op weg naar het Songfestival’ te zien op NPO 1 bijde AVRO-TROS. Jan Smit geeft de kijker een exclusieve blik achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival. Ook worden de finalisten die nog niet aan de beurt zijn geweest uitgebreid besproken.

Grote finale

Vanaf 21.00 uur is de finale van het Eurovisie Songfestival live te zien op NPO 1. Presentatoren Måns Zelmerlöw, de winnaar van vorig jaar, en Petra Mede presenteren de finaleshow in Stockholm, Cornald Maas en Jan Smit verzorgen het Nederlandse commentaar. NPO 1 is ook live te zien via Internet.

Puntentelling

Nieuw dit jaar is dat de presentatie van de puntentelling wordt opgesplitst. De puntengevers maken in beeld de jury-uitslag van hun land bekend, daarna volgt per nummer het totaal aan sms-stemmen en is de definitieve uitslag bekend. Het is voor het eerst sinds 1975 dat er zo’n fundamentele verandering in het bekendmaken van de punten is doorgevoerd. Door de nieuwe manier van het tellen van de punten tot het laatste moment spannend.

Verenigde Staten

Dit jaar zal het Eurovisie Songfestival ook worden uitgezonden in de Verenigde Staten. Het programma zal worden uitgezonden op de zender Logo (Viacom). Logo is in bijna vijftig miljoen Amerikaanse huishoudens te ontvangen. Het liedjesfestijn is al jaren een groot succes in Australië en sinds vorig jaar mag het land zelfs een kandidaat inzenden om mee te dingen naar de overwinning. Ook in China en Nieuw-Zeeland wordt het Songfestival uitgezonden.

Video:

Winnaar Eurovisie Songfestival 2015 (Måns Zelmerlöw – Heroes) voor Zweden:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.