Nieuwjaarsdag bij de NOS: Nieuwjaarsconcert en skispringen

Het nieuwe jaar begint bij de NOS traditiegetrouw met het Nieuwjaarsconcert uit Wenen en het skispringen uit Garmisch-Partenkirchen. De uitzending op nieuwjaarsdag begint om 11.15 uur op NPO 1 bij de NOS. Ook is er een verslag van het NK Marathon op kunstijs.

Nieuwjaarsconcert

Het traditionele Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker staat onder leiding van Franz Welser-Möst. Het is – na 2011 en 2013 – de derde keer dat de Oostenrijker op de bok staat tijdens het Nieuwjaarsconcert. De muziek van de Strauss-familie en tijdgenoten wordt uitgezonden in meer dan negentig landen. Het commentaar bij de uitzending is in handen van Margriet Vroomans. De uitzending is zondag 1 januari vanaf 11.15 uur te zien op NPO1 bij de NOS. Het concert wordt ook uitgezonden bij andere publieke Europese omroepen zoals de VRT, BBC en ARD/ZDF.

Skispringen op Nieuwjaarsdag

Het eerste sportprogramma van het nieuwe jaar is zoals altijd het schansspringen in Garmisch-Partenkirchen. Op 1 januari is de rechtstreekse uitzending van de tweede wedstrijd van het Vierschansentoernooi. Het commentaar is van Ayolt Kloosterboer. De uitzending start om 14.00 uur.

NK Marathon op kunstijs

Nieuwjaarsdag is er ook een grotendeels rechtstreeks verslag van de Nederlandse Kampioenschappen Marathonschaatsen op kunstijs te zien. Er wordt geschaatst op de IJsbaan Twente. Eerst komen de vrouwen in actie; daarna is het de beurt aan de mannen. De presentatie is in handen van Jeroen Stomphorst; het commentaar is van Herbert Dijkstra. De uitzending begint rond 17.00 uur.

Meer informatie: www.nos.nl