Finale WK rugby live op RTL7

Vanmiddag staat de finale van het WK rugby op het programma. De wedstrijd gaat tussen Nieuw Zeeland en Australië en is vanaf 17.00 uur live te zien op RTL 7. De wedstrijd wordt gespeeld in het Twickenham Stadium in Twickenham nabij London. Twickenham is het thuishonk van het Engelse rugbyteam en heeft een capaciteit van 82.000 toeschouwers.

RTL7

De voorbeschouwing op de finale begint zaterdag om 16.00 uur op RTL7. Presentator Marcel Maijer wordt bijgestaan door vaste analist JayJay Boske en politicus en rugbyliefhebber Fred Teeven. Australië speelde in de historie van het WK drie keer tegen Nieuw-Zeeland. In 1991 en 2003 won Australië in de halve finales. Vier jaar geleden was Nieuw-Zeeland in de halve finales te sterk.

Zes weken te zien

Het WK rugby was zes weken lang te volgen op RTL7 waarbij de zender meer dan 20 wedstrijden live heeft uitgezonden. De grote finale van het WK is vanmiddag. Het WK Rugby wordt sinds 1987 eens in de vier jaar gehouden. Na het WK Voetbal en de Olympische Spelen is het WK Rugby het derde grootste sportspektakel ter wereld.

Rugby populairder

Het WK rugby dat wordt uitgezonden op RTL7 zorgt voor een toeloop van nieuwe leden bij de rugbyclubs in Nederland. Het aantal leden is sinds het begin van het WK in september met 16 procent gestegen. “Nou zat er de afgelopen jaren al een lichte groei in, maar dit is echt een flinke boost”, zegt Coen Potters van Rugby Nederland tegenover de NOS. De NOS zond het WK rugby in 2011 uit.

Eén reactie

  1. Ik was toevallig blijven hangen bij het WK Rugby, wist er niets van en had er ook geen verstand van. Maar dat is nu echt wel verandert, ben inmiddels een hele grote fan van geworden, dank zij RTL 7 !
    Wat een stoere sport en wat een stoere mannen, prachtig !!!
    Zal me nu maar in de regeltjes gaan verdiepen, want die ken ik nog niet allemaal, maar dat komt nog.
    RTL 7, meer voor mannen !? Nou dat gaat voor mij niet meer op, wie de stoere en uitermate lekkere Rugby spelers heeft gezien weet dat RTL 7 ook meer voor vrouwen te bieden heeft 😉 !
    Keep the good work up !!! Graag méér Rugby !

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.