Finaleweek WK Zwemmen live op Eurosport en bij de NOS

De tweede week van het WK Zwemmen in Hongarije is komende week live te volgen via Eurosport 1 en bij de NOS via onder andere NPO Sport.

WK

De WK in de Hongaarse hoofdstad betekenen voor de zwemmers de eerste serieuze krachtmeting op weg naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Het wereldkampioenschap is vorige week al begonnen. De eerste week stond vooral in het teken van waterpolo, synchroon- en openwaterzwemmen. De komende week is het de beurt aan de langebaanzwemmers.

Nederlandse kanshebbers op eremetaal

Nederland verschijnt later deze maand met achttien langebaanzwemmers op de startblokken, onder hen ook de medaillekandidaten Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk. Daarnaast komt ook ‘new kid on the block’ Jesse Puts in actie in Boedapest. Hij werd verrassend wereldkampioen op de 50 meter vrije slag op de WK kortebaan vorig jaar.

Heemskerk en Kromowidjojo

Femke Heemskerk zwemt in Boedapest alleen de 200 meter en de estafette. De 100 meter laat de Zuid-Hollandse schieten. Op de 4 x 100 meter behoort Heemskerk met de estafetteploeg normaal gesproken tot de medaillekandidaten. Ranomi Kromowidjojo – zij komt uit op de 50 en 100 meter vrije slag en de estafette – doet in Boedapest ook mee voor individueel eremetaal. Met het oog op haar zwemtoekomst lijkt het cruciaal dat ‘Kromo’ in Boedapest goed presteert. Ze gaf eerder aan dat ze na dit WK beslist of ze stopt of doorgaat.

Eurosport

Zowel de series als de finales zijn live te volgen via Eurosport 1 én de Eurosport Player. De series beginnen op alle dagen om 09.30 uur, de finales worden vanaf 17.30 uur gezwommen.

Inge Dekker

Eurosport heeft voormalig Olympische kampioene Inge Dekker voor de gelegenheid gestrikt als co-commentator. Dekker, die vorig jaar een punt zette achter haar actieve carrière, kwam uit op maar liefst vier Olympische Spelen (2004, 2008, 2012 en 2016). In totaal zwom ze drie olympische-, tien WK- en 33 EK-medailles bij elkaar. Zij staat commentator Nelson Valkenburg tijdens de zwemonderdelen bij voor de analyse en duiding.

NOS

Ook de NOS besteedt ruim aandacht aan deze tweede week van het WK in Hongarije. De ochtendsessies (9.30-13.15 uur) zijn te zien via een livestream op NOS.nl en op het themakanaal NPO Sport.

De finaleblokken, van 23 juli tot en met 30 juli, zijn dagelijks (vanaf 17.30 uur) live te zien in een extra uitzending op NPO 2 en op de website van de omroep. Henry Schut presenteert het televisieprogramma en oud-zwemmer Johan Kenkhuis schuift aan voor de analyses. Alle uitzendtijden zijn te vinden via de website van de NOS.

Sociale media: