Fleabag en Goliath binnenkort te zien op Amazon Prime Video

Via de streamingdienst Amazon Prime Video zijn binnenkort de zogenaamde Amazon Orginal Series Fleabag en Goliath te zien. Daarnaast zullen er nieuwe seizoenen van bestaande series worden toegevoegd aan het aanbod van de dienst. Zo zijn er vanaf deze maand nieuwe afleveringen van bekroonde series als Transparent en Mozart in the Jungle te zien.

Fleabag

Op 10 februari is de eerste aflevering van 30 minuten van Fleabag te zien op Amazon Prime Video. Fleabag is geschreven door hoofdrolspeelster Phoebe Waller-Bridge (Crashing, Broadchurch) en geeft een vrolijke en tegelijkertijd aangrijpende kijk in de geest van een seksueel actieve en getergde vrouw (Waller-Bridge) die zich met al haar leed en droge humor op het moderne leven in Londen stort. De serie is gebaseerd op het toneelstuk Fleabag.

Goliath

Op 17 februari kunnen Prime Video-leden het eerste seizoen zien van Goliath, een van de meest favoriete Amazon Original Series. In Goliath schitteren Golden Globe- en Oscarwinnaar Billy Bob Thornton (Fargo) en Oscarwinnaar William Hurt (Broadcast News) in de ultieme David tegen Goliathstrijd die wordt uitgevochten binnen het Amerikaanse rechtssysteem van de 21e eeuw. Goliath is geschreven door David E. Kelley (Ally McBeal) en Jonathan Shapiro (The Practice).

Nieuwe afleveringen Transparent

Op 17 februari is de eerste aflevering van het nieuwste seizoen van Transparent te zien op Prime Video. Op deze datum gaat ook een nieuw seizoen van Mozart in the Jungle in premiere op de streaming dienst.

Z: The Beginning of Everything

Op 24 februari gaat Z: The Beginning of Everything wereldwijd in première op Amazon Prime Video; een geromantiseerde biografie gebaseerd op het leven van Zelda Sayre Fitzgerald, de briljante, mooie en getalenteerde Southern Belle, die als stijlicoon de personificatie wordt van de Flapper-girl in het turbulente en flamboyante jazztijdperk van de jaren twintig. De serie, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Christina Ricci (Pan Am) en David Hoflin (Once Upon a Time).

The Grand Tour

Amazon Prime Video is sinds december te zien in Nederland. De dienst is vooral populair vanwege The Grand Tour, het autoprogramma van de voormalige Top Gear-presentatoren. Het eerste seizoen van dit autoprogramma zit er sinds vorige week vrijdag op.

Ondersteuning

Overigens ontbreken bij veel series Nederlandse ondertitels en is het niet mogelijk om de dienst te bekijken via de in Nederland populaire Chromecast. Aan ondersteuning van de Chromecast wordt gewerkt aldus een woordvoerder van de dienst enige tijd geleden tegenover deze website.

Video: