FM-zenders kavel A7 om 22.00 uur on air

radioDe FM-zenders van het landelijke commerciële FM-kavel A7 gaan woensdagavond om 22.00 uur uitzenden. Welk programma er op te horen zal zijn is nog niet bekend.

 

Het activeren van de FM-zenders om 10 uur vanavond werd op veel fora gelinkt met de eventuele doorgifte van Radio 10 Gold via het FM-kavel A7. Dit gerucht werd afgelopen weken door diverse mediawebsites gepubliceerd maar de eigenaar van het FM-kavel, Ad Venture BV, doet geen uitspraken over de vulling van het FM-kavel.

Herbert Visser van Ad Venture B.V. reageert via het Radioforum op het tijdstip van het aanzetten van de FM-zenders: “De reden waarom om 10 uur de zenders aan gaan is omdat ik Broadcast Partners had gevraagd om ervoor te zorgen dat alles om middernacht full-power draait. Besloten is toen om de zenders 2 uur eerder al aan te schakelen, zodat eventuele problemen dan nog verholpen kunnen worden, en om middernacht alle FM-zenders on-air staan. Is dus een technische reden waarom het om 10 uur is. Er zit geen symboliek achter, en dat zul je vanavond zelf ook wel merken.”

Het FM-kavel heeft o.a. steunzenders in Rotterdam (103.8 MHz), Amsterdam (103.6 MHz), Arnhem (104,1 MHz), Lelystad (87,7 MHz) en Smilde (87,6 MHz). Een volledig overzicht van de FM-zenders vind je via: http://www.radio-tv-nederland.nl/a7.jpg. De verwachting is dat de radiozender die vanaf vanavond 22.00 uur te horen is via de FM vanaf donderdag 1 augustus ook te horen is via het digitale etherpakket van de landelijke commerciële radiozenders (DAB+) via kanaal 11C