Formule 1 en Netflix slaan handen ineen voor documentaire

De streamingdienst Netflix en de Formule 1 hebben aangekondigd met een documentaire te komen. De documentaire zal begin 2019 exclusief te zien zijn op de videodienst.

Nieuw seizoen van start

Zondag gaat het Formule 1 seizoen weer van start en de documentairemakers zullen gedurende dit seizoen opnames maken voor de documentaire. De documentaire zal dan ook terugblikken op het komende raceseizoen.

Meer mensen bereiken

Volgens het persbericht van Liberty Global, eigenaar van de Formule 1, komen er tien afleveringen van de serie. Met de documentaire wil Libery Global meer mensen interesseren voor de Formule 1.

De serie wordt onder anderen geproduceerd door Academy Award-winnaar James Gay Rees, in de autosport bekend van zijn veelgeprezen documentaire over Ayrton Senna.

Kijkcijfers

Deze week werd ook bekend dat Netflix in februari goede kijkcijfers scoorde in Nederland. In de doelgroep 13-34 jaar behaalde de videodienst zelfs een record binnen aldus cijfers van GFK.

Voor het eerst heeft meer dan de helft van deze leeftijdsdoelgroep via de PC, Phone of Tablet in een maand de website en/of app van Netflix bezocht (51,2%, leeftijd 13-34 jaar). Het totaalbereik van Netflix betreft in februari 32,8% (4,7 miljoen personen van 13 jaar en ouder).