(C) Mediamagazine

“Ziggo Sport wil tv-rechten Formule 1 ook na 2018 behouden”

Ziggo Sport heeft de intentie om ook na het komende seizoen de Formule 1-uitzendingen te blijven verzorgen. Dat zegt Ziggo Sport-directeur Will Moerer in gesprek met Grand Prix Radio.

Aflopende overeenkomst

De overeenkomst van Ziggo Sport met de eigenaar van de Formule 1, Liberty Media, loopt aan het eind van 2018 af. “We hebben de intentie om de Formule 1 ook na dit seizoen te blijven uitzenden. Maar we hebben nog geen gesprekken gevoerd. Dat gaan we over een paar maanden doen.“, aldus Moerer in een interview tegenover de online radiozender.

F1 TV

Deze week werd bekend dat de Formule 1 dit seizoen start met een eigen streamingdienst: F1TV. Naast de Formule 1 zullen op de streamingdienst ook de ondersteunende reeksen zoals de Formule 2, GP3 en Porsche Supercup zullen te zien zijn. De dienst komt vooralsnog niet beschikbaar in Nederland. Dit seizoen zal de Formule 1 in Nederland dus nog te zien zijn via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal.

Uitzendingen in grote lijnen hetzelfde

De uitzendingen tijdens en rond de Formule 1 op Ziggo Sport zullen niet veel afwijken ten opzichte van het vorige seizoen aldus Will Moerer tegenover Grand Prix Radio. “Wel zal het Formule 1 Café vaker worden uitgezonden. Niet alleen tijdens de raceweekenden, maar ook als er geen Grand Prix is maken wij een aflevering.”, aldus Moerer.

Radio

Via de radio zal net als de vorige seizoenen het commentaar van Olav Mol en Jack Plooij te horen zijn via de online radiozender Grand Prix Radio.

Start

Op zondag 25 maart zal in Australië de eerste Grand Prix van dit seizoen worden verreden. Deze week wordt er door de teams getest in Barcelona. Ziggo Sport zal hier vrijdagavond een samenvatting van uitzenden.