FOX, 24Kitchen en National Geographic verdwijnen bij Digitenne

Digitenne voert per 1 juni een aantal wijzigingen door in het aanbod van haar televisiezenders. Daarnaast voert eigenaar KPN een prijsverhoging door bij Digitenne.

Wijzigingen

Per 1 juni aanstaande verdwijnen de televisiezenders FOX (kanaal 26), 24Kitchen (kanaal 23) en National Geographic (kanaal 21). Het verdwijnen van de drie televisiezenders van FOX International Channels Benelux bij Digitenne is het gevolg van het niet verlengen van het doorgiftecontract. Volgens KPN kijken er te weinig mensen naar de genoemde zenders en heeft het bedrijf daarom het contract opgezegd.

Eerder al kondigde KPN aan dat de televisiezenders zouden verdwijnen bij het product Interactieve Televisie. Per 1 juni wordt de televisiezender Love Nature toegevoegd aan het aanbod van Digitenne. Daarnaast is KPN nog op zoek naar vervangende zenders voor FOX en 24Kitchen.

Prijsverhoging

Daarnaast voert KPN een prijsverhoging door bij het product Digitenne. De prijs gaat omhoog van 15,50 euro per maand naar 17,00 euro per maand.

Upgrade

KPN is momenteel druk bezig om het Digitenne-aanbod te upgraden van standaardkwaliteit (SD) naar HD-kwaliteit. Begin juli moet deze operatie geheel zijn afgerond. Hiervoor krijgen klanten van Digitenne een nieuwe ontvanger toegestuurd die het nieuwe DVBT2-signaal kunnen ontvangen.