Ook 24Kitchen, FOX en National Geographic verdwijnen bij KPN

Vanaf 1 juni zijn de televisiezenders 24Kitchen, FOX, National Geographic, NatGeo Wild en BabyTV niet meer te zien bij KPN, XS4ALL en Telfort. Dit heeft moederbedrijf KPN bekend gemaakt via haar gebruikersforum.

Per 1 juni

Het verdwijnen van de televisiezenders komt bovenop het verdwijnen van WildHitz en Antena3 per 1 juni zoals vorige week al aangekondigd. Per 1 april verdween Disney Jr. al uit het aanvullende pluspakket van de aanbieder. De kinderzender stopte met het verspreiden van haar signaal in Nederland

Basis- en pluspakket

24 Kitchen, National Geographic en FOX TV maken onderdeel uit van het basispakket van KPN’s Interactieve Televisie. BabyTV en NatGeo Wild maken onderdeel uit van het aanvullende Pluspakket.

Digitenne

De televisiezenders FOX en National Geographic verdwijnen per 1 juni ook uit het televisiepakket van Digitenne.

Reden

Er is geen reden gegeven door KPN waarom de zenders verdwijnen. De televisiezenders die uit het pakket gaan verdwijnen zijn alle onderdeel van FOX International Channels Benelux.

Vervangende zenders

KPN zegt op zoek te gaan naar vervangende zenders. KPN kondigde voor 1 juni ook al een prijsverhoging aan. Deze prijsverhoging varieert van één tot meerdere Euro’s per maand.