KPN verhoogt abonnementsprijzen per 1 juni

Aanbieder KPN heeft bekend gemaakt haar abonnementsprijzen per 1 juni te verhogen. Daarnaast worden er wijzigingen doorgevoerd in het televisie-aanbod van de dienst Interactieve Televisie.

Jaarlijkse verhoging

De meeste aanbieders verhogen jaarlijks de prijzen van hun abonnementen zo ook KPN. De meeste abonnementsprijzen gaan met één euro in de maand omhoog. Abonnees van Digitenne gaan zelfs 1,50 euro per maand meer betalen. Ook oudere abonnementen worden tussen de één en drie euro duurder per maand.

Snelheidsverhoging

Voor het pakket Internet en TV 4K pakket wordt vanaf 1 mei 2019 een snelheidsverhoging doorgevoerd. De huidige snelheid (150 Mbit/s download en 15 Mbit/s upload) wordt verhoogd naar 200 Mbit/s download en 20 Mbit/s upload. “Helaas kunnen niet alle klanten profiteren van de snelheidsverhoging omdat de technische situatie op dat adres het niet toelaat. Heb je profijt van de snelheidsverhoging dan hebben we dat persoonlijk gemeld in de e-mail of brief die je hebt ontvangen voor 1 mei 2019“, aldus KPN in een bericht op haar website.

Wijzigingen televisie-aanbod

KPN voert ook een aantal wijzigingen door in het televisie-aanbod van de dienst Interactieve Televisie. Per 1 april zijn de televisiezenders Love Nature (kanaal 34 in HD-kwaliteit) en TV 538 (kanaal 538 in HD-kwaliteit) toegevoegd aan het basispakket. Het pluspakket is uitgebreid met Stingray Classica (kanaal 115 in HD kwaliteit) en 100%NL (kanaal 114).

Televisiekanaal Disney Jr is per 1 april gestopt met haar uitzendingen en dus niet meer beschikbaar voor aanbieders in Nederland. Per 1 juni worden de televisiezenders WildHitz (pluspakket), Antenne 3 (basispakket) en Zing (basispakket) uit het aanbod verwijderd.

Meer informatie over de prijswijzigingen vind je hier.