“Streamingdienst Disney komt snel naar Nederland”

De nieuwe streamingdienst van mediabedrijf Disney, Disney+, zal als een van de eerste landen worden gelanceerd in Nederland. Dit schrijf website NU.nl op basis van informatie van website The Information.

Aankondiging

De dienst van Disney werd vorig jaar november al aangekondigd door het mediabedrijf. De streamingdienst moet content gaan tonen van Disney zelf maar ook andere labels die onder het mediabedrijf vallen zoals Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.

Testen

Volgens The Information wil het mediabedrijf Nederland gebruiken om de dienst technisch te testen. De dienst moet een concurrent worden van Netflix. Hierdoor zijn de afgelopen periode al diverse films- en series die vallen onder het Disney-concern verdwenen van Netflix.

Daarnaast wordt ook de lineaire televisiezender Disney Junior per 1 april van de buis gehaald in Nederland. Deze zender is momenteel te zien bij diverse aanbieders zoals Ziggo en KPN.

Prijzen

Er is nog geen informatie bekend over de abonnementsprijzen van de nieuwe dienst. Wel is er al enige tijd een website beschikbaar met informatie over de nieuwe streamingdienst.