Nieuwe streamingdienst Disney krijgt naam Disney+

De nieuwe streamingdienst van Disney gaat de naam Disney+ krijgen. In april moet er meer bekend worden over de abonnementsprijzen, beschikbaarheid en content. Dit schrijven diverse Amerikaanse media.

Concurrent voor Netflix

De verwachting is dat de dienst eind 2019 beschikbaar zal komen in de Verenigde Staten. Door de komst van de streamingdienst van Disney zal veel content van het filmbedrijf verdwijnen van andere streamingdiensten zoals Netflix. De eerste tekenen hiervan zijn inmiddels zichtbaar doordat een groot aantal Disney-films is verdwenen van Netflix heeft op haar beurt aangekondigd zich steeds meer te gaan richten op de eigen “Netflix Originals”.

Nederland

De website Tweakers.net geeft aan dat het goed mogelijk is dat de nieuwe dienst van Disney ook in Nederland beschikbaar komt op termijn. De redactie van Tweakers heeft een website van Disney+ gevonden gericht op Nederland.

ESPN

Naast een streamingdienst voor films- en series wil Disney wil haar sportnetwerk ESPN ook een streamingdienst voor sport verder gaan uitbreiden. Deze dienst, ESPN+, is al beschikbaar in de Verenigde Staten. In Nederland wordt Disney, door de overname van 21st Century FOX ook eigenaar van de sportzender FOX Sports.