FOX in oktober van start via Telenet in Vlaanderen

Televisiezender FOX is vanaf oktober ook te zien in Vlaanderen. Fox International Channels heeft een exclusieve overeenkomst getekend met kabelaar Telenet voor doorgifte. Hierdoor kan concurrent Proximus de zender vooralsnog niet aanbieden.

FOX

FOX is vanaf oktober te zien in het digitale basisaanbod van kabelaar Telenet op kanaal 13. Naast de televisiezender in het digitale basispakket komt er ook een FOX-aanbod in het het betalend entertainmentpakket Play More van de kabelaar. Telenet is voor 56,7 % in handen is van Liberty Global, de Amerikaanse eigenaar van Ziggo waar John Malone de refente aandeelhouder van is. FOX is in handen van 21th Fox waar Keith Rupert Murdoch de referente aandeelhouder van is.

Telenet

FOX International Channels heeft voor een samenwerking met Telenet gekozen omdat de kabelaar “heel wat mogelijkheden biedt met Play More”, zegt Willemijn Van Dommelen van FOX in een persbericht. “Via Play More kunnen we op een eigentijds manier Fox-producten aanbieden.”. De zusterzender Fox Life is overigens als met een Vlaamse versie bij zowel Telenet als Proximus te zien.

Sportzender

FOX benadrukt in de Vlaamse media dat het geen plannen heeft om, net zoals in Nederland, een sportkanaal uit de rollen in Vlaanderen. “Onze nadruk ligt op de entertainment. We willen de zender stapsgewijs laten groeien”, aldus een woordvoerder van FOX International Channels.

The Walking Dead

De officiële perspresentatie van de nieuwe televisiezender van FOX is op 17 september. Overigens zijn de eerdere seizoenen van FOX-serie ‘The Walking Dead’ per vandaag al te zien in Play More van Telenet en zal het aanbod uitgebreid worden met meer premium FOX-content.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.