FOX Sports breidt team uit met Marco van Basten

FOX Sports breidt het team met analisten uit met Marco van Basten. De contracten met analisten Arnold Bruggink en John de Wolf zijn verlengd.

Vaste gast in ‘De Eretribune’

Marco van Basten begint rond de start van het nieuwe Eredivisieseizoen bij FOX Sports. Hij is dan regelmatig te zien als analist en wordt een vaste gast in het zaterdagavondprogramma ‘De Eretribune’. “Ik heb er zin in. Ik denk dat ‘De Eretribune’ goed bij me past door de ruimte die er is om niet alleen te kijken naar de wedstrijden, maar ook naar de ontwikkelingen en actualiteiten eromheen. Daarnaast kijk ik ernaar uit om weer met Jan Joost van Gangelen samen te werken.”, aldus Van Basten.

“Buitengewone staat van dienst”

Als tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar, sterspeler van de EK ’88-selectie en ex-bondscoach van het Nederlands Elftal behoeft Marco van Basten uiteraard geen enkele introductie,” zegt Rob Labree, director Programming & Production de televisiezender. “Marco heeft als voetballer een buitengewone staat van dienst en staat bekend om zijn eigen, innovatieve kijk op voetbal. We heten hem zeer hartelijk welkom en zijn trots dat hij zijn expertise en visie exclusief bij FOX Sports gaat inzetten.

Bruggink en De Wolf langer bij FOX Sports

Van Basten wordt bij aanvang van het nieuwe seizoen verwelkomd door onder andere FOX Sports-collega’s Arnold Bruggink en John de Wolf. Beide analisten hebben hun contract met de sportzender verlengd waardoor ze exclusief bij de sportzender te zien blijven. Recent verlengden ook Hans Kraay Jr., Kenneth Perez, Ronald de Boer en Kees Kwakman hun contract met de voetbalzender.