FOX Sports gaat horeca controleren tijdens de bekerfinale

Betaalzender FOX Sports gaat aanstaande zondag tijdens de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht horeca controleren in Rotterdam en Utrecht.

Vorig jaar gebeurde dit onder andere ook in Groningen tijdens de bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle. Cafés die de bekerfinale op televisie tonen aan hun gasten moeten hiervoor een aparte licentie hebben.

FOX Sports Zakelijk

Wettelijk is het niet toegestaan zomaar uitzendingen te vertonen in openbare gelegenheden zoals cafés. Behalve een abonnement op de zender is een licentie van FOX Sports Zakelijk nodig. Dit abonnement kost vaak meer dan 100 euro per maand, leden van Horeca Nederland krijgen korting, maar het maandbedrag is dan nog altijd 90 euro. Wie de wedstrijd vertoont zonder de juiste papieren kan volgens het Algemeen Dagblad een boete van enkele duizenden euro’s verwachten. De licentietarieven zijn gebaseerd op de kijkoppervlakte van de ruimte waarop de ondernemer de live beelden van FOX Sports wilt vertonen.

Bescherming

Een woordvoerder van de betaalzender zegt tegenover het Algemeen Dagblad dit doet ter bescherming van de ondernemers die ‘keurig betalen’ voor een abonnement. ,,Het zou nogal oneerlijk zijn als een naastgelegen kroeg meeprofiteert van de finale maar daarvoor niet betaalt.”

SBS6

Naast betaalzender FOX Sports zendt ook SBS6 de bekerfinale zondag live uit. Het feit dat FOX Sports de bekerfinale ook via het zogeheten open kanaal van SBS6 uitzendt ontslaat de ondernemers niet van de verplichting tot een abonnement en zakelijke licentie, aldus een woordvoerder van de betaalzender.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.