FOX Sports International niet in HD-kwaliteit bij Ziggo

ziggoDe twee televisiezenders van FOX Sports International zullen bij kabelaar Ziggo niet in HD-kwaliteit te zien zijn. Dit blijkt uit het nieuwe zenderoverzicht dat de kabelaar op haar website heeft geplaatst. 

Via FOX Sports International zijn straks de voetbalwedstrijden uit onder andere de Engelse Premier League en de Italiaanse Serie A te zien. Ziggo zal FOX Sports International alleen in de standaard SD-kwaliteit gaan aanbieden via de kanalen 422 en 424.

 

Ziggo is één van de eerste grote aanbieders met wie FOX Sports een contract heeft afgesloten voor de doorgifte van FOX Sports Eredivisie en FOX Sports International.  FOX hoopt ook voor de start voor de competitie afspraken over doorgifte te hebben gemaakt met KPN en UPC en een reeks kleinere kabelaars. ,,Zowel wij als de distributiemaatschappijen hebben de intentie er voor 1 augustus uit te komen”, vertelt de zegsman tegenover De Telegraaf. Met Ziggo zijn ook afspraken gemaakt over de doorgifte van de nieuwe tv-zender FOX per 19 augustus. De digitale zender biedt series, films en sportprogramma’s voor mannen en vrouwen vanaf 12 jaar. Tijdens een voetbalprogramma worden fragmenten uit de eredivisiewedstrijden getoond. FOX is nog in gesprek met de overige tv-aanbieders over doorgifte.

 

Internationaal voetbal niet in HD bij Ziggo
De wedstrijden uit de Premier League en Serie A waren tot op heden bij betaalzender Sport1 te zien. Via Sport1 waren een groot deel van de wedstrijden wel in HD-kwaliteit te volgen via de grootste kabelaar van Nederland. Daar komt bij de verhuizing van deze competities van Sport1 naar FOX Sports verandering in. Alleen FOX Sports Eredivisie kanaal 1 (voorheen Eredivisie Live 1) zal bij Ziggo in HD-kwaliteit worden aangeboden. De overige zenders van Fox Sports zullen alleen in de standaard SD-kwaliteit te zien zijn.

Tot 1 november geen onderscheid tussen FOX Sports Eredivisie en International
Ziggo kan tot 1 november maar één FOX Sports abonnement aanbieden. Het huidige FOX Sports Eredivisie abonnement wordt binnenkort automatisch omgezet naar het complete abonnement FOX Sports. Ziggo komt wel met een vroegboekactie voor nieuwe abonnees van Fox Sports: Nieuwe abonnees die voor 24 augustus FOX Sports Eredivisie bestellen krijgen tot 1 december het complete pakket van FOX Sports kanalen tot hun beschikking voor 17,95 euro per maand. Meer informatie hierover bij Ziggo: https://www.ziggo.nl/#producten/extra-zenders/fox-sports-eredivisie/tabs/2/meer-info/

Het complete zenderoverzicht (in “zap-volgorde” )

421 FOX Sports 1 Eredivisie (ook in HD)
422 FOX Sports 1 International
423 FOX Sports 2 Eredivisie
424 FOX Sports 2 International
425 FOX Sports 3 Eredivisie