FOX Sports komt amateurclubs financieel tegemoet

FOX Sports Zakelijk heeft besloten om de betalingstermijnen van de licentie over de periode waarin amateurclubs en kantines op last van de overheid gesloten zijn (geweest) definitief niet te incasseren. Dit bericht de voetbalbond KNVB op haar website.

Geen voetbal

Veel amateurclubs hebben een overeenkomst met FOX Sports Zakelijk gesloten om voetbal uit de Eredivisie in hun kantines te vertonen. Door de coronacrisis is de Eredivisie voor dit seizoen gestaakt. Ook amateurclubs hebben geen inkomsten omdat hun kantines gesloten zijn.

Zorgen

FOX Sports hoopt hiermee een bescheiden deel van de financiële zorgen weg te nemen bij deze amateurclubs met een officiële FOX Sports-licentie.

Facturatie uitgesteld

In maart werd al besloten om het facturatieproces en automatische incasso’s van FOX Sports Zakelijk uit te stellen. Deze maatregel werd vervolgens verlengd in de maanden april en mei. Voor voetbalverenigingen geldt nu dus dat er niet hoeft te worden betaald van 15 maart tot en met 31 augustus. Clubs die (een deel van) deze periode al betaald hebben, krijgen een periode van gelijke duur terug op hun licentie.

Alle clubs voor wie dit geldt worden nog persoonlijk geïnformeerd over wat dit besluit precies voor hun vereniging inhoudt.