Frans Klein nieuwe directeur TV bij de NPO

npoFrans Klein is per 1 mei de nieuwe directeur TV bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Klein gaat leiding geven aan de directie TV met daarin Nederland 1, 2, 3, Zapp, Zappelin en de website npo.nl.

Dit bericht de NPO in een persbericht.

Shula Rijxman, lid van de Raad van Bestuur van de NPO, is blij met de nieuwe directeur: “Frans is een verbinder en heeft duidelijk een publiek hart. Hij heeft bij de VARA aangetoond dat hij met vernieuwende cross-mediale programma’s, die mensen dagelijks met veel plezier bekijken, het publiek kan binden. Hij heeft de durf en moed om dingen te veranderen. Met zijn kwaliteiten denken we nieuwe stappen te kunnen zetten in de koers die de publieke omroep gaat varen.”

Frans Klein kijkt na 25 jaar met veel plezier bij de VARA gewerkt te hebben uit naar deze nieuwe stap: “Ik geloof in een sterke publieke omroep die dichtbij mensen staat. De publieke omroep is van wezenlijk belang voor een menselijke samenleving. Ik vind het eervol om deze belangrijke taak op me te nemen, om samen te werken met de omroepen, en om een bijdrage te leveren aan het geheel van de publieke omroep.”