Franse week bij De Concertzender: Musique à bicyclette

De Concertzender staat tot en met 7 juli in het teken van Franse muziek. De klassieke radiozender die is gevestigd in Utrecht, besteedt onder de naam Musique à bicyclette op haar manier aandacht aan de Tour de France. De Tour de France gaat aanstaande zaterdag van start in de Domstad. De Concertzender zendt sinds vorig jaar juni uit vanuit het Utrechtse theater Kikker.

Chanson

Rode draad is het programma Chanson, dat in die week dagelijks te horen zal zijn. Sylvester Hoogmoed, maker van ons Chanson-programma, wordt gastcurator van de Franse week. Hij maakt rondom de Tourstart een dagelijks programma, waarin hij gasten ontvangt en een antwoord hoopt te vinden op de vraag wat een chanson eigenlijk is. Daarbij draait hij natuurlijk veel verhelderende voorbeelden, van Bruant, Trenet en Patachou tot Bénabar, Cabrel en Zaz. Liedjes waarin het gaat over afzien, over het bereiken van al dan niet virtuele hoogtepunten, over fietsen en over Frankrijk.

Een kleine greep uit wat er nog meer te horen valt aan Franse muziek op De Concertzender: François Liszt à Paris, Franse filmmuziek in Popart, een franse nacht met musique à bicyclette maar ook Nederlanders als Alex Roeka, J.W. Roy, Fréderique Spigt, Fay Lovsky, Ramses Shaffy en natuurlijk Liesbeth List – ridder in het Franse Légion d’honneur. Ook komen barokmuziek, Franse jazz en Franstalige wereldmuziek aan de orde. De Musique à bicyclette-programma’s zijn te herkennen aan het Utrecht 2015-logootje in de programmagids.

De Concertzender is landelijke te ontvangen via diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.