Franstalig Belgische RTL start tv-versie radiozender Bel RTL

Komende maandag start de Franstalig Belgische radiozender Bel RTL met een televisieversie van haar zender. De zender zal via IPTV-provider Proximus in heel Belgie te zien zijn, de komende maanden zullen ook kabelaars VOO, Numericable en Telenet (Brussel/Vlaanderen) de zender naar verwachting in hun aanbod opnemen.

Bel RTL

Het Franstalig Belgische Bel RTL startte in 1999 voor het eerst met het op de buis brengen van het ochtendprogramma Bel RTL Matin op haar belangrijkste zender, RTL-TVI. Daar gaat RTL-TVI ook vanaf maandag mee door, maar Bel RTL zal ook 24 uur per dag te zien zijn. De tv-versie van Bel RTL zal ook op internet worden uitgezonden maar is niet buiten België te zien door geoblocking.

Radio Contact Vision

Bel RTL is in feite de tweede Belgische RTL-radiozender die met televisie komt. Op 31 maart 2009 startte Radio Contact Vision dat via VOO, Numericable, Proximus en Telenet te zien is. Bel RTL is met 14,1 % marktaandeel in de afgelopen luistercijfers net niet (0,89% marktaandeel verschil) de best beluisterde Franstalig Belgische zender (dat is RTBF VivaCite). Radio Contact is de derde zender van Franstalig België.

RTBF PureVision

De publieke omroep RTBF had eerder al ingezet op de soortgelijke trend door op 31 augustus jl. RTBF PureVision op de kabel en IPTV uit te gaan zenden en op RTBF La Une de televisieversie van RTBF VivaCite programma’s te brengen tot 11 uur ’s morgens. In Vlaanderen bestaat er Q-Music TV en zendt de VRT Radio 2 twee uur per dag van 10 tot 12 op VRT Eén uit.

De start van Bel RTL op televisie zal komende maandag zeer vroeg zijn: 04:30 uur.

Een voorproefje van Bel RTL op televisie:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.