Freez FM verder als digitale radiozender via DAB+ en Internet

De regionale commerciële radiozender Freez FM is per vandaag weer te beluisteren via de digitale ether (DAB+) in Noord Nederland en Internet.

Verder als Radio 8FM

De uitzendingen van Freez FM werden op 30 december gestopt omdat de radiozender verder ging onder de naam Radio 8FM. De radiozender is een samenwerkingsverband aangegaan met Radio Royaal (Randstad) en Radio 8 FM in Zuid Nederland. Hierdoor werden de uitzendingen van Freez FM gestaakt en is men verder gegaan onder de naam Radio 8 FM / editie Noord- en Oost Nederland op de frequenties van Freez FM.

Freez FM weer van start

Per vandaag wordt er weer nieuw leven geblazen in de regionale commerciële radiozender. De radiozender met rock- en pophits is weer begonnen met uitzenden via DAB+ in Noord-Nederland op kanaal 9D. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de nog vrije DAB+-capaciteit op dit kavel in Noord Nederland. Ook is de radiozender weer te beluisteren via Internet en via de onlangs vernieuwde mobiele app. Freez FM is niet meer te ontvangen via de FM in Noord Nederland. Op de voormalige FM-frequenties van Freez FM blijft Radio 8 FM  / editie Noord Oost Nederland te beluisteren.

Grote vraag bij luisteraars

Volgens Nico Silvius, directeur van onder andere Freez FM, was de roep voor de terugkeer van de radiozender bij de luisteraars groot. Hierdoor is de zender per vandaag weer gestart met uitzenden. De uitzendingen via DAB+ zullen in de loop van vandaag worden gestart in Noord Nederland via kanaal 9D.

Radio 8FM blijft in Noord Nederland ook te beluisteren via FM, DAB+ (kanaal 9D en 6B) en via Internet.

Dekking Freez FM via DAB+

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.