Frequentiewijzigingen bij RADIONL, Radio 8FM en Joy Radio

Vandaag worden er in de regio Zwolle een groot aantal FM-frequentiewijzigingen doorgevoerd bij de radiozenders RADIONL, Joy Radio en Radio 8 FM (editie Noord en Oost Nederland).

Frequentiewijziging

Door de doorgevoerde frequentiewijziging worden bepaalde FM-frequenties weer gekoppeld aan het zogenaamde kavel waar de frequenties officieel toebehoren. De frequentiewijzigingen worden in de loop van vandaag, woensdag 18 mei, doorgevoerd. Het bereik van de genoemde radiozenders zal door het schuiven met de frequenties niet worden aangetast in de regio Zwolle en Emmeloord aldus een persbericht.

Informeren luisteraar

Via sociale media worden de luisteraars op de hoogte gebracht van de wijzigingen en de meeste autoradio’s zullen automatisch omschakelen naar de juiste frequentie.

Verhuizing

Per vandaag is RADIONL in de regio Zwolle en Emmeloord te horen via de frequentie 89.2 MHz. Op 89.2 MHz was voorheen Radio 8 FM (editie Noord en Oost Nederland) te horen. De frequentie van RADIONL in Zwolle (97.2 MHz) zal worden overgedaan aan Radio 8 FM. De oude frequentie van RADIONL in Emmeloord (101.8 MHz) zal per vandaag worden ingezet voor Joy Radio.

Internet en DAB+

Voor luisteraars die via Internet of DAB+ (digitale radio via de ether) luisteren verandert er niks. Een overzicht van de livestreams naar de genoemde regionale commerciële radiozenders vind je hier.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.