Fresh FM dreigt uitzendvergunning kwijt te raken

freshfm(UPDATE 26/08) De regionale commerciële radiozender Fresh FM dreigt haar uitzendvergunning per 1 december kwijt te raken. Dit blijkt uit een publicatie in de Staatscourant.

Hierin staat dat bij besluit van het Ministerie van Economische Zaken de uitzendingen van de Stichting Commerciële Omroep Exploitatie Zuid Holland, de stichting achter Fresh FM per 1 december gestaakt moeten zijn. Dit geldt zowel voor de FM-uitzendingen (via kavel B05) als eventuele toekomstige uitzendingen via DAB+ (via kanaal 8A).

Uit de publicatie van de Staatscourant blijkt dat Fresh FM niet over een uitzendvergunning van het Commissariaat voor de Media beschikt. Overigens kan Fresh FM nog bezwaar maken tegen dit besluit tot half september.

Fresh FM: Vertrouwen in oplossing op korte termijn
Fresh FM zelf wil voorlopig niet ingaan op de situatie. “Lopende de gesprekken over een oplossing lijkt het ons verstandig niet te reageren. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de situatie op korte termijn opgelost kan worden.”, aldus Raoul Wedel van Fresh FM tegenover MediaMagazine.nl

Fresh FM, gevestigd in Zoetermeer, zendt uit via vier FM-etherfrequenties in de regio Den Haag, Amsterdam, Utrecht en omgeving Alphen aan den Rijn. Daarnaast mag Fresh DAB+-uitzendingen starten via kanaal 8A met diverse andere regionale commerciële en publieke radiozenders.